Navigáció
Főoldal
Köszöntő
Magunkról
Megyei szövetségek
Tagjaink (térkép)
Tagjaink (lista)
Létesítményi hírek
Hagyományőrző Tagozat
Tűzoltóverseny Tagozat
Eredmények 2013
Hírek arhívum
Letölthető dokumentumok
Jogszabályok
Történelmi dokumentumok
Netkapcsolatok
Galéria
Keresés
Impresszum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 1,159
Legújabb tag: Wolf1

Pályázati eredmény
 
 
Az önkéntes tűzoltó egyesületek működésének támogatására  kiírt
2015. évi pályázat eredményei

Versenykiírás

 

Ezúton tisztelettel meghívjuk önöket a

2015. szeptember 27.

VIII. Nemzetközi Hagyományőrző Tűzoltó Versenyre.

Nevezési lap


Újabb egyesületi jubileum: 125 éves lett a Zsámbék ÖTE

Az önkéntes tűzoltó egyesületek nagyon régóta szerves részét képezik Magyarország mentő tűzvédelmének. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a számos ÖTE-jubileum, amelynek során egyre több egyesület „matuzsálemi korba” lép. Dobson Tibor, az MTSZ elnöke ezúttal a 125 éves Zsámbék ÖTE tagjait köszöntötte.


Kitüntetés
 
Lengyel Önkéntes Tűzoltóságok Szövetsége
Igazolás (száma)
Bialystok, 2015. július 16.
 
Az Elnökség átadja a kitüntetést, amellyel a lengyelországi tartományi szövetség 108/XII/2015 számú 2015. április 22-i határozata értelmében Árvai Imrét tisztelték meg a tűzvédelem szolgálatért érem bronz fokozatával.

Szilvay Kornél emlékérme

 

A Magyar Nemzeti Bank kibocsátott egy négyzet alakú színesfém emlékérmét, Szilvay Kornél, a magyar tűzoltó-ügy kiemelt képviselője születésének 125. évfordulója alkalmából.

Tájékoztató és rendelési lehetőség a hír részleteiben.


A viharban is bizonyítottak az önkéntesek
Az országon júliusban átvonuló viharok rengeteg feladatot adtak katasztrófavédelmi szerveknek, köztük az önkéntes tűzoltóknak. A gyors beavatkozások ellenére a tömeges bejelentések száma több megyében is meghaladta az egy időben bevethető tűzoltó erőket, így egyes megyékben a kárelhárítási feladatokba bevonták az önkéntes mentőcsoportokat is, ahol zömmel ugyancsak az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai dolgoznak.

Elismerésben részesült a majsi önkéntes tűzoltó parancsnok
 
A BM OKF-en rendezett ünnepségen – július 29-én – bátor helytállásért elismerésben részesítették az elmúlt időszakban bekövetkezett eseményeknél helytálló tűzoltókat, köztük Harangozó Árpádot, a Majsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokát.

Békésben elsőként - önálló beavatkozók a sarkadi önkéntesek
 
 
A tűzvédelmi törvény szakmai és technikai feltételek fennállása esetén lehetővé teszi az önkéntes tűzoltó egyesületek számára az önálló tűzoltást, műszaki mentést. Békés megyében elsőként a sarkadiak feleltek meg a feltételeknek. Július 28-án az országos tűzoltósági főfelügyelő rendszerbe állította az augusztustól önállóan is beavatkozó önkénteseket. A sarkadiak szombattól több mint tízezer ember biztonságáért felelnek.

Önkéntes Mentőszervezetek 2015. évi támogatása

 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az önkéntes mentőszervezetek 2015. évi támogatására kiírt pályázatának eredményei.


Összefoglaló a versenyről

 

Csütörtök volt a verseny napja.

A magyar csapatok jól szerepeltek.


Hivatásos jogosítvány

Hivatásos jogosítvány a kormány támogatásával - pályázati felhívás és előzetes regisztráció, mely az önkéntes tűzoltók számára is nagy lehetőséget jelenthet.

Hatezren szerezhetnek hivatásos jogosítványt a kormány támogatásával

Hivatásos gépjárművezető képzések


Tűzoltó Szerkocsik Magyarországon

Tűzoltó Szerkocsik Magyarországon

Tudományos megalapozottságú, reprezentatív képes művészeti album

Ajánló előszót Dr. Tollár Tibor tü. vezérőrnagy főigazgató, a BM. Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója prezentálja.


CTIF ifjúsági verseny Lengyelországban

 

A lengyelországi Opole városában zajlik 2015. július 19-26. között a XX. Nemzetközi Ifjúsági Tűzoltó Találkozó és Verseny a CTIF szervezésében. Magyarországot az MTSZ rendezte VII. Országos Ifjúsági Tűzoltóverseny tavalyi győztesei, a békéssámsoni fiú és a pázmándi lány ifjúsági tűzoltó csapatok képviselik.


Eredmény

A IV. Bács-Kiskun Megyei Hagyományőrző Tűzoltó Verseny a Tiszakécskei Lovasnapok keretén belül került megrendezésre június 7-én, vasárnap. Bács-Kiskun megyében fontos szerep jut a tűzoltó hagyományok ápolásának. Minden évben az országos rendezvénysorozat egy fordulójának a megye valamely települése ad otthont. Idén sem volt ez másként. 

További részletek


Változás a Nemzetközi Bizottság élén
Az MTSZ Nemzetközi Bizottságának élén Prof.dr. Bleszity Jánost Pimper László, a LTSZ alelnöke váltja.
Prof. Dr. Bleszity János nyá. tű. altábornagy, a Nemzetközi Bizottság eddigi vezetője a szervezet legutóbbi elnökségi ülésén hivatalosan is jelezte, hogy egyéb irányú elfoglaltságai miatt a továbbiakban nem tudja ellátni a Nemzetközi Bizottság vezetői feladatait.

Szlovén tűzoltó egyesület áruba bocsátja tűzoltóautóját és utánfutóját
Skakovci település (Szlovéniában található) Önkéntes Tűzoltó Egyesülete vagyunk. Egyesületünk árulja tűzoltó kocsiját és utánfutóját. Amennyiben úgy döntenek, hogy érdekli önöket a kocsink, van rá esély, hogy az utánfutót odaajándékozzuk. Nagyon örülnénk neki, ha ez a kocsi tűzoltókhoz kerülne.

VII. Országos Tűzoltó Börze és Találkozó
 

Koszorúzás Tűzoltó Nap alkalmából
A Tűzoltó Nap alkalmából a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendezett ünnepi megemlékezés keretében meghívottként 2015. április 30-án Dobson Tibor tű. dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, és Kelemen Zsolt, a Budapesti Tűzoltó Szövetség elnöke koszorúzott ...

A Kárpát-medencei önkéntes tűzoltók konferenciájának előadásai
A MTSZ szervezésében 2015. április 17-19-én zajlott a szarvasi Liget Hotelben az az esemény, amelynek keretében megalakult a Kárpát Haza Önkéntes Tűzoltó Hálózat. A határon túli magyar önkéntes tűzoltó szervezetek részvételével április 18-án konferenciára is sor került.
 
 
 

Szigorodnak a formai követelmények az ÖTE pályázatok kiírásánál!
A BM OKF-től kapott tájékoztatás szerint az ÖTE pályázat kiírásának időpontjáról még nincs információ. Arról azonban igen, hogy a kategóriák és a finanszírozási lehetőségek több, mint valószínű, hogy bővülnek, azonban a formai követelmények szigorodnak.
 

Új rendszerben ülésezett az MTSZ ÖTE Tagozata!

Az MTSZ átalakulásával és a Tagozatok megjelenésével a megyei Tűzoltó Szövetségek elnökei alkotják az MTSZ Önkéntes Tűzoltósági Tagozatát. Az elnökök részvételével zajlott az önálló tagozati ülés, amelyet Kelemen Zsolt alelnök, tagozatvezető nyitott meg, tájékoztatva a résztvevőket a legutóbbi tagozatülés óta eltelt időszakban történtekről.

KIADVÁNY

Kedvezményes lehetőség
Fotók
Keressen a térképen!
Tagjaink