Navigáció
Főoldal
Köszöntő
Magunkról
Megyei szövetségek
Tagjaink (térkép)
Tagjaink (lista)
Létesítményi hírek
Hagyományőrző Tagozat
Tűzoltóverseny Tagozat
Eredmények 2013
Hírek arhívum
Letölthető dokumentumok
Jogszabályok
Történelmi dokumentumok
Netkapcsolatok
Galéria
Keresés
Impresszum
Felhasználók
Online vendégek: 3

Online tagok: 0

Regisztráltak: 1,159
Legújabb tag: Wolf1

Félmilliárd az Önkéntes tűzoltóságoknak

Az Országgyűlés a költségvetési vitában az önkéntes tűzoltóságokra nézve rendkívül kedvező döntést hozott. A hosszú évek óta 120 millió forint, majd a tavalyi 300 millió után az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatását, képviselői indítványra, 500 millió forintra emelte az országgyűlés.

Részletek


Franciaországból kapnak védőeszközöket önkéntes tűzoltóságok

 

Több millió forint értékben kapott használt, de újszerű védőeszközt és -felszerelést a Magyar Tűzoltó Szövetség Franciaországból, a kamionnyi mennyiségű eszközt önkéntes tűzoltóságoknak adják – közölte a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke az MTI-vel.

 


2014: Változások a tűzvédelemben - az önkéntesek szerepe

A Magyar Tűzoltó Szövetség 2015. február 21-én Budapesten tartott Küldöttgyűlésén a megjelent 49 küldött Dr. Bérczi László tű. ddtbk. országos tűzoltósági főfelügyelő előadásában részletes tájékoztatást kapott a tűzvédelem elmúlt évi alakulásáról, a 2015. év főbb feladatairól.  Az előadás prezentációja (pdf. formátumban) az alábbi linken tölthető le:
 

 


Rendezvénynaptár 2015
A 2015-re elfogadott és az MTSZ munkatervében rögzített
országos rendezvények:

Az MTSZ 2015-ös munkaterve
Általános célok:
Az új MTSZ 2015. február 21-én lezajlott közgyűlését követően – az új célkitűzéseknek megfelelően – ezúton adunk tájékoztatást a szövetség idei általános céljairól, teendőiről. (A tagozatok munkatervéről, tervezett teendőiről külön bejegyzésben tájékozódhat minden érdeklődő.)
 

Tisztújítás a megújult MTSZ-ben
 
 
Továbbra is Dobson Tibor a szövetség elnöke,
és megválasztották a bizottságok vezetőit.
 

Az új MTSZ feladatai

Korábbi bejegyzéseinkben szót ejtettünk sok dologról: a szervezeti felépítésről, az előkészítő munkáról, a bizottságok és tagozatok szerepéről. A február 21-ei közgyűlés közeledtével azonban elérkezett az idő, hogy az egyik legfontosabb dologról is beszéljünk: az „új” szövetség feladatairól. 


Pályázati felhívás
Pályázati felhívás a NEA Mobilitás és alkalmazkodás kollégium
2015. évre a civil szervezetek szakmai programjainak támogatására.

Ezer kilométer az ezeréves határig

A 2014. évben elindult kárpát-medencei önkéntes tűzoltói hálózat újabb állomásához, mondhatni KILOMÉTERKÖVÉHEZ érkeztünk február 12-én egy 15 ezer lakosú csodálatos völgyben Gyimesközéplokon, ahol a 2007-ben alakult önkormányzati tűzoltóság ma már 3 főállású és 27 önkéntes tűzoltóval véd két másik települést is – Gyimesfelsőlokot és Gyimesbükköt – évente 10-20 tűzesetnél.


Új MTSZ: a megyék szerepe
Úgy érezzük, a megújuló MTSZ bemutatása közben
ki kell térnünk egy fontos mozzanatra:
a megyék jövőbeni szerepére.

Új MTSZ: tagozatok és bizottságok
A megújuló MTSZ-ben folyó szakmai munka „motorjai” a tagozatok,
a szakmai és az eseti bizottságok lesznek.
Lássuk, hogyan működnek majd ezek!

BM OKF - MTSZ közös értekezlet

Az egységes Magyar Tűzoltó Szövetség vezetésével találkozott a BM OKF vezetése 2015. február 9.-én Budapesten. A közös vezetői értekezleten számos új elem: a hatósági munka támogatása, a viharkárok hatékony felszámolása, az önkéntes tűzoltóságok állami támogatása, a speciális képzésekben történő együttműködés, az önálló beavatkozás feltételeinek megteremtése, valamint a CTIF munkájában való aktív részvétel került napirendre.

Fotó: BM OKF


Az új MTSZ szervezeti felépítése
 
Megújul az MTSZ – és vele megújul a szervezeti felépítés is. Az új struktúra hűen tükrözi azt az új helyzetet, amely az MTSZ, az ÖTOSZ és a LTSZ egyesítésével jön létre.

Megújul az MTSZ - de hogyan?
 
Ahogyan arról korábban már hírt adtunk, az MTSZ új alapokra helyezi működését, teljes megújulás előtt áll. De hogyan történt mindez, milyen munka előzte meg a változásokat?

Dr. Balogh Imre Emlékpályázat

A BM OKF főigazgatója Dr. Balogh Imre özvegyének felajánlása alapján pályázatot hirdet a tűzvédelmi prevenció, vagy elhárítás területét érintő, a szakterület fejlődését, fejlesztését támogaó pályamű elkészítésére.


Közel 11 ezer esethez vonultak az MTSZ tagszervezetei 2014-ben

Hazánkban tavaly 57 ezer 264 tűzoltói beavatkozásra volt szükség az emberek élete és az anyagi javak megmentése érdekében, ebből a megújult MTSZ tagszervezetei közel 11 ezer esetben vettek részt a beavatkozásokban.


Megújul a Magyar Tűzoltó Szövetség

Történelmi jelentőségű változás előtt áll a tűzoltótársadalom: közel másfél évszázad után ismét egy országos és egységes szövetség képviselheti majd a tűzoltók érdekeit.


MTSZ TT 2015. január 17-én tartotta soros ülése

A Magyar Tűzoltó Szövetség Tűzoltóverseny Tagozata 2015. január 17-én tartotta soros ülését Budapesten a Tímár-teremben. Az MTSZ alapszabály változását követve a tagozat ezután mint  Magyar Tűzoltó Szövetség Tűzoltóverseny Bizottság (MTSZ TB) tevékenykedik a továbbiakban. 


Hagyományőrző Tűzoltók Országos Szimpóziuma
Második alkalommal rendezték meg
a Hagyományőrző Tűzoltók Országos Szimpóziumát,
Mezőcsáton.

Nemzetközi tűzoltó konferencia előadásai

A Magyar Tűzoltó Szövetség szervezésében, 2014. szeptember 20-án Balatonföldváron, a szomszédos és visegrádi országok tűzoltószövetségének delegációi, valamint Felvidék, Székelyföld és Vajdaság önkéntes tűzoltóságainak képviselői vitatták meg az önkéntességgel kapcsolatos tapasztalataikat. Az elhangzott előadások honlapunkról most elérhetők.


Nemzetközi konferencia

A nagysikerű Nemzetközi Tűzoltó Szövetségi Elnöki Találkozó során minden résztvevő külön erre az alkalomra készített információs kiadványt vihetett haza, amely az MTSZ felépítését, érdemeit és erőfeszítéseit mutatta be.

KIADVÁNY

Kedvezményes lehetőség
Fotók
Keressen a térképen!
Tagjaink