Navigáció
Főoldal
Köszöntő
Magunkról
Megyei szövetségek
Tagjaink (térkép)
Tagjaink (lista)
Létesítményi hírek
Hagyományőrző Tagozat
Tűzoltóverseny Tagozat
Eredmények 2013
Hírek arhívum
Letölthető dokumentumok
Jogszabályok
Történelmi dokumentumok
Netkapcsolatok
Galéria
Keresés
Impresszum
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 1,159
Legújabb tag: Wolf1

Egy százalék az önkéntesekért

Immár 145 éve, hogy gróf Széchenyi Ödön, a „legnagyobb magyar” fia, a magyar tűzvédelem legfontosabb alakja közbenjárására megalakult a Magyar Tűzoltó Szövetség jogelődje. Szervezetünk azoknak az önkéntes tűzoltóknak a szellemiségét képviseli azóta is, akik a mai napig őrzik embertársaik értékeit, életét, mindezt úgy, hogy sem viszonzást, sem köszönetet nem várnak cserébe.


Együttműködési megállapodás a Magyar és a Szlovén Tűzoltó Szövetség között
A két szövetség között korábban meglévő megállapodás aktualizálására a 2015. nyarán megkezdett előkészítő munka eredményeként Dobson Tibor tű. dandártábornok a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke és Jošt Jakša a Szlovén Tűzoltó Szövetség elnöke 2016. január 9-én Lendván aláírta a megújított együttműködési megállapodást.

XVI. Tűzoltóbál meghívó

 

A Zala Megyei Tűzoltó Szövetség

16. alkalommal rendezi meg

hagyományos tűzoltóbálját.


A bogácsi TTF egyesület Latyakfutást rendez februárban
XII. Bo-Cse-Bükk Latyakfutás
2016. február 27., szombat
A TTF Sportegyesület Bogács-Cserépfalu-Bükkzsérc
útvonalon latyak futást rendez.
További részletek: latyakfutas

A kaposvári KÖTÉL lett 2015 ÖTÉ-je

 

A tavalyi év önkéntes tűzoltó egyesülete lett a KÖTÉL (Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület). Az elismerést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság évértékelő, feladatszabó országos értekezletén vette át Bodó László, az egyesület vezetője a 2015-ben nyújtott kiemelkedő és magas színvonalú teljesítményük elismeréséül.

 


I. Szent Flórián futam

A Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetség /KEMTSZ/ tagszervezete, a „Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület” 2016. 04. 30-án a megye területén megrendezi hagyományteremtő jelleggel, országos részvételi lehetőséggel, az „I. Szent Flórián futam”-ot...


Lánglovagok segélykiáltása

Minden eddiginél nagyobb összefogás nélkül nem megy tovább, és nem éli meg a 15. születésnapját a tűzoltóportál.

Idén április 26-án ünnepli alapításának 15. évfordulóját a Lánglovagok.hu. Vagy nem.

További részletek az alábbi linken keresztül érhetők el: www.langlovagok.hu


Dr. Balogh Imre emlékpályázat

A BM OKF

tizenhatodik alkalommal hirdeti meg

a Dr. Balogh Imre emlékpályázatot.

Pályázati felhívás


Somogy Polgáraiért Díj: kitüntetés a Böhönye ÖTE-nek

 

Elismeréssel gazdagodott a Böhönye ÖTE: a Somogy Megyei Közgyűlés a megyenapon tüntette ki az önkénteseket a "Somogy Polgáraiért Díjjal", melyet a megye lakóiért végzett kiemelkedő munkájukért kaptak.


Tűzre, vízre vigyázzatok!
A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és a
Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kiállítása a
Budapest Gyűjteményben

Tűzre, vízre vigyázzatok! 
Gróf Széchenyi Ödön, a tűzoltóság megalapítója

Részletek a www.fszek.hu oldalon


Bemutatkozik a 145 éves MTSZ


A Magyar Tűzoltó Szövetség  kiadvánnyal ünnepelte meg fennállásának 145. jubileumát. A novemberben, „145 év – töretlenül” címmel megjelent kiadvány célja, hogy a „nagyközönség” számára röviden, tömören, könnyen áttekinthetően és képekkel gazdagon illusztrálva foglalja össze a hazai önkéntes tűzoltói mozgalom majd’ másfél évszázadát.


Védőeszközök, szakfelszerelések, informatikai eszközök...
A tűzoltáshoz és a műszaki mentéshez
nélkülözhetetlen eszközöket adott át jelképesen
az önkéntes mentőszervezeteknek
és tűzoltó egyesületeknek
az országos katasztrófavédelmi főigazgató.
 
További részletek: katasztrofavedelem.hu
 
Fotó: katasztrofavedelem.hu

Önkéntes tűzoltók képzése határok nélkül

 

A Magyar Tűzoltó Szövetség a Kárpát-medencei együttműködés érdekében továbbképzést szervezett a szomszédos országok magyarlakta területei önkéntes tűzoltóinak. A 2015. szeptember 26-án, Balatonföldváron megtartott oktatásra mintegy ötvenen érkeztek Felvidék, Kárpátalja, Székelyföld, Vajdaság, valamint Burgenland és Szlovénia képviseletében. Így a házigazdákkal együtt 7 ország önkéntes tűzoltói kicserélhették tűzoltási és műszaki mentési tapasztalataikat, és megismerhették egymás beavatkozási módszereit.


VII. Országos Tűzoltó Börze és Találkozó
 

Koszorúzás Tűzoltó Nap alkalmából
A Tűzoltó Nap alkalmából a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendezett ünnepi megemlékezés keretében meghívottként 2015. április 30-án Dobson Tibor tű. dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, és Kelemen Zsolt, a Budapesti Tűzoltó Szövetség elnöke koszorúzott ...

Új rendszerben ülésezett az MTSZ ÖTE Tagozata!

Az MTSZ átalakulásával és a Tagozatok megjelenésével a megyei Tűzoltó Szövetségek elnökei alkotják az MTSZ Önkéntes Tűzoltósági Tagozatát. Az elnökök részvételével zajlott az önálló tagozati ülés, amelyet Kelemen Zsolt alelnök, tagozatvezető nyitott meg, tájékoztatva a résztvevőket a legutóbbi tagozatülés óta eltelt időszakban történtekről.


Az Önkormányzati Tagozat céljai és munkaterve

Az MTSZ általános célkitűzései mellett nem szabad megfeledkeznünk a tagozatok terveiről és feladatairól sem. Ebben a bejegyzésünkben az Önkormányzati Tagozatról adunk hírt.


Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületi Tagozat céljai és munkaterve

Az MTSZ általános célkitűzései mellett nem szabad megfeledkeznünk a tagozatok terveiről és feladatairól sem. Ebben a bejegyzésünkben az Önkéntes Tűzoltó Egyesületi Tagozatról adunk hírt.


A Létesítményi Tagozat céljai és munkaterve

Az MTSZ általános célkitűzései mellett nem szabad megfeledkeznünk a tagozatok terveiről és feladatairól sem. Ebben a bejegyzésünkben a Létesítményi Tagozatról adunk hírt.


A bizottságok

Az MTSZ általános célkitűzései mellett fontos ismertetnünk a bizottságok feladatait és tervezett eseményeit is: ebben a bejegyzésünkben erről olvashatnak az érdeklődők.


2014: Változások a tűzvédelemben - az önkéntesek szerepe

A Magyar Tűzoltó Szövetség 2015. február 21-én Budapesten tartott Küldöttgyűlésén a megjelent 49 küldött Dr. Bérczi László tű. ddtbk. országos tűzoltósági főfelügyelő előadásában részletes tájékoztatást kapott a tűzvédelem elmúlt évi alakulásáról, a 2015. év főbb feladatairól.  Az előadás prezentációja (pdf. formátumban) az alábbi linken tölthető le:
 

 

Fotók
KIADVÁNYOK


Kedvezményes lehetőség
Keressen a térképen!
Tagjaink